Лечение на дискова херния

  дискова херния Дисковата херния се лекува с лазер. Дископатиите и в частност дисковата херния са често срещано заболяване.  
 

Болестта започва остро – най-често след физическо усилие със симптом на остро лумбаго или "секване". Болката в кръста е силна, остра и режеща. Понякога заболяването започва постепенно. Дълго време пациентите се оплакват от лека болка или тежест в кръста,която на моменти се обостря. Тези оплаквания от дисковата херния те дълго време притъпяват с болкоуспокояващи. Така се стига до усложнения на дископатийното заболяване. Според мен операцията при дисковите заболявания е крайна мярка. За да се стигне до нея трябва да има строги индикации или да са изчерпани всички други методи на лечение.

Операцията от дискова херния не винаги решава проблема.Често се получават рецидиви и това налага няколкократна хирургична намеса.

През последните години като много ефикасен метод за лечение на дисковите заболявания се наложи лазерната терапия. Тя заема водещо място в повечето неврологични,физиотерапевтични и рехабилитационни клиники в целия свят. Чрез този метод се спират дегенеративните процеси в гръбначния стълб.С това се постига значително подобряване състоянието на болния и често се избягва оперативната намеса.Обикновенно се провежда от 5 до 10 дневен курс на лечение.

Понякога лазерната терапия може да бъде съчетана с мануална терапия, иглотерапия и хомеопатия. Важно условие за успешността на лечението на дискова херния е то да започне в ранния етап на заболяването.

 
 

Видео

 
  Обратно